Termeni si conditii de utilizare a site-ului Cablul.ro

 

DEFINITII SI TERMENI

Site-ul cablul.ro, numit in continuare “cablul.ro”, este detinut si administrat de catre S.C. Merum S.R.L., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare: RO30528998, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J08 /1232 /2012, cu capital social in valoare de 200 lei, cont IBAN RO86INGB0000999903131978 ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti. Punctul de lucru: Strada Nicolae Titulescu nr. 2, Brasov, judetul Brasov, Romania. telefon: 0368 003 444; e-mail: contact@cablul.ro

Site – domeniul www.cablul.ro si subdomeniile acestuia.

Utilizator: orice persoana care acceseaza site-ul cablul.ro si care a acceptat termenii si conditiile prezentului site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

Client: persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o comanda.

Continut:
– toate informatiile de pe cablul.ro care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
– continutul oricarui e-mail trimis utilizatorilor sau clientilor sai de catre un angajat/colaborator cablul.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al cablul.ro utilizatorului sau clientului, conform informatiilor de contact, specificate sau nu de catre acesta;
– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre cablul.ro intr-o anumita perioada;
– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care cablul.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
– date referitoare la cablul.ro, sau alte date privilegiate ale acesteia.

Cumparator: persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Vanzator: societatea Merum S.R.L., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare: RO30528998, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J08 /1232 /2012, cu capital social in valoare de 200 lei si cu punctul de lucru pe strada N. Titulescu nr. 2, Brasov, judetul Brasov, Romania.

Curier: orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Cont: sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii, Bunuri etc).

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, si dovedeste intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie: actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Review: o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Document: prezentele Termene si Conditii.

Newsletter: mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie: incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre cablul.ro, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde: valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Specificatii/Descriere: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Comentariu: apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii cablul.ro.

Utilizatorii / Clientii acestui site sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Drepturile de proprietate Intelectuala

Continutul site-ului cablul.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea S.C. Merum S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul S.C. Merum S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. cablul.ro si logo-ul cablul.ro sunt marci inregistrate ale S.C. Merum S.R.L.

S.C. Merum S.R.L. poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului cablul.ro.

Utilizarea pe cablul.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. cablul.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

Exonerarea de raspundere

Cablul.ro nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la cablul.ro sunt fara virusi/malware sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, cablul.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. cablul.ro nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Cablul.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul cablul.ro, acestea fiind puse la dispozitia cablul.ro de catre furnizori.

Informatiile incluse pe cablul.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa contact@cablul.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunile blog literar, comunitate culturala si recenzii sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a cablul.ro.

Cablul.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau umane, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Inregistrarea comenzii nu reprezinta si confirmarea acesteia. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusive din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar cablul.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului cablul.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu cablul.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. cablul.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligat la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda cablul.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

In cazul in care Clientul isi modifica datele de livrare in timpul desfasurarii unei comenzi Clientul este obligat sa anunte prin e-mail Vanzatorul de noua destinatie. In functie de starea comenzii, cererea Clientului poate fi onorata sau nu.

cablul.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate sa traga la raspundere pe cablul.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul cablul.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida si sa furnizeze date corecte de identificare. cablul.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului cablul.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. in cosul de cumparaturi.

Comanda

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

cablul.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant cablul.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon/etc) pentru confirmarea personala a Comenzii. Contractul dvs. de a cumpara aceste produse nu este incheiat complet pana cand nu vom trimite un e-mail care va anunta ca produsele au fost expediate.

cablul.ro nu accepta comenzi cu livrare fractionata.

cablul.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
  • activitatea Clientului poate produce daune site-ului cablul.ro /partenerilor;
  • livrari consecutiv esuate;
  • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, cablul.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, cablul.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii cablul.ro va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Client si cablul.ro in momentul primirii de catre Client de la cablul.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre cablul.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care cablul.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Conditii de livrare

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nici o cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre cablul.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret).

Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

Politica de retur. Dreptul de retragere consumatori (persoane fizice)

Clientul se obliga sa notifice Cablul.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la contact@cablul.ro sau prin telefon la numarul 0368 003 444 sau sa efectueze returul prin facilitatea de retururi on-line ce se poate gasi pe pagina de retur produse, in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea produselor, pentru persoane fizice. In caz contrar, cablul.ro poate refuza coletul.

Informatiile necesare care trebuie furnizate cablul.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

data expedierii coletului;
numarul Comenzii;
suma de returnat;
modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau voucher de cumparaturi echivalent cu suma produselor returnate).

Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu cablul.ro).

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Trebuie sa returnezi produsele in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original si toate documentele cu care ti-au fost livrate.
Nu poti returna produsele sigilate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igena si care au fost desigilate de cumparator
De asemenea, daca produsele livrate au fost insotite de eventuale cadouri, la retur trebuie sa returnezi si cadourile.
Daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si le returnezi pe toate, doar unul din produse poate fi desigilat.
Nu se accepta retururi daca produsele indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:
– au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;

– au ambalajul deteriorat sau incomplet;

– au urme de uzura sau folosire excesiva;

– zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice;

– nu au toate accesorile primite in pachet;

– s-a facut orice tip de inscris pe cutia produsului;

– produsul a facut parte dintr-o comanda speciala, comanda speciala este aceea care nu face parte din stocul uzual al Furnizorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si plata unui avans;

– indeplinesc una din conditiile specifice, in functie de tipul produsului.

Nu se accepta retur produse care prezinta defecte cauzate de utilizarea acestuia cu produse /accesorii /software si /sau servicii care nu sunt compatibile cu produsul cumparat ;produse cu defecte cauzate de scurtcicuitarea acumulatorului, de faptul ca sigiliile de protectie a acumulatorului sau celulele acestuia sunt deteriorate sau prezinta semne de interventie neautorizata.

Nu se accepta retur produse pentru care deschiderea, modificarea sau repararea produsului a fost efectuata de catre o alta entitate decat centrele autorizate de service sau daca numarul de serie al produsului ,codul de data al accesoriului sau numarul IMEI au fost indepartate, sterse sau au devenit greu vizibile sau au fost modificate in vreun fel.

Nu se accepta retur produse care au suferit expunerea la umezeala, la conditii extreme din punct de vedere termic sau la alti factori de mediu, la coroziune, oxidare, daca a intrat in contact cu lichide, alimente sau produse chimice. Activarea senzorului de umezeala sau urmele de oxizi pot duce la scoaterea produsului din garantie, atat conventional cat si de conformitate.

Produse ce trebuiesc inregistrate pe site-ul producatorului inainte de utilizare se pot returna doar sigilate, in caz contrar retururul se va accepta prin diminuarea contravalorii produsului prin valoarea servicilor de readucere la conformitate.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Politica de retur. Dreptul de retragere persoane juridice

In cazul persoanelor juridice (asociatii, organizatii, societati comerciale etc. care sunt inregistrate in baza unui cod fiscal), nu se aplica perioada de returnare.

Persoanele juridice nu au drept de retur indiferent de modalitatea de achizitie (comanda online, livrare sau ridicare din magazin).

Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul, persoana fizica, primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care cablul.ro este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi in termen de 30 zile de la data confirmarii primirii returului de catre cablul.ro. Dupa aceasta data cuponul isi pierde valabilitatea.

Dreptul de retragere
In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

cablul.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre cablul.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

Cablul.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Exercitarea dreptului de retragere

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, cablul.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

Pentru Comenzile achitate cu OP/ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar clientul va informa cablul.ro in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs.

 

 

Ne rezervam dreptul, la propria noastra discretie, de a modifica sau a inlocui Termenii si conditiile prin publicarea termenilor actualizati pe Site. Utilizarea continua a site-ului dupa astfel de modificari reprezinta acceptarea de catre dvs. a noilor Termeni si conditii.

Daca aveti intrebari legate de acest acord, va rugam, sa ne contactati completand formularul de contact.

SHOPPING CART

close